Dějiny pravěku a starověku I/2: Hlava X - XXI - Pečírka, Jan: 1926-1993; Vlček, Emanuel; Vencl, Slavomir; Fridrich, Jan; Buchvaldek, Miroslav: 1930-2002 (Světové dějiny, 1979)
Všeobecné dějiny starověku v západním Středomoří a zejména dějiny římské říše.