Horí už Paríž?: Adolf Hitler 25. augusta 1944 : (Is Paris burning?) - Collins, Larry, 1929-2005; Lapierre, Dominigue (Epocha, 1969)
Horí Paríž, volal Hitler náčelníka štábu ozbrojených síl, 25.augusta 1944, kedy bola zaznamenaná invázia spojencov v Seinskej metropole. Podľa tejto udalosti je napísaný vzrušujúci historický román vo francpzskom origináli Paris brule-t-il?, v ktorom opísali Larry Collins a Dominique Lapierre tieto kritické dni, počas ktorých prebiehala hra o osud mesta. Kniha je v nemeckom preklade.