Mefisto : (Mephisto) - Mann, Klaus, 1906-1949 (Štafeta, 1985)
Psychologický román nemeckého autora - protifašistický sčasti autobiografický prejav bezradnosti jednej generácie intelektuálov voči nacistickému násiliu...