John, Spot and Muff on Holiday: A Picture Textbook of English for Children - Spálený, Eugen, 1918-; Ružičková, Eva, 1946-; Bloch, David (Mladé letá, 1986)
Kniha bola súčasne vydaná aj v nemeckom, francúzskom a anglickom jazyku. Jej obsah tvorí séria veselých prázdninových príhod malého školáka, zostavených na základe premyslenej koncepcie, vychádzajúcej z metód vyučovania cudzích jazykov. Ide vlastne o hravú učebnicu, ktorá je určená skôr na výučbu v rodine, školskom klube.