John, Spot and Muff on Holiday: A Picture Textbook of English for Children - Spálený, Eugen, 1918-; Ružičková, Eva, 1946-; Bloch, David; Dicová-Ondrejková, Jarmila, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1986)
Kniha bola súčasne vydaná aj v nemeckom, francúzskom a anglickom jazyku. Jej obsah tvorí séria veselých prázdninových príhod malého školáka, zostavených na základe premyslenej koncepcie, vychádzajúcej z metód vyučovania cudzích jazykov. Ide vlastne o hravú učebnicu, ktorá je určená skôr na výučbu v rodine, školskom klube.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: jazykoveda; angličtina; jazyk anglický; príbehy autorské; príbehy o zvieratách; príbehy o deťoch; prázdninové prostredie; filológia; učebnice pre deti; pre čitateľov od 9 rokov