Pierre, Loulou et Minette en vacances: Un livre en images pour les enfants qui apprennet le francais - Spálený, Eugen, 1918-; Calle-Gruber, Mireille, 1945- (Mladé letá, 1977)
Kniha bola súčasne vydaná aj v nemeckom, francúzskom a anglickom jazyku. Jej obsah tvorí séria veselých prázdninových príhod malého školáka, zostavené na základe premyslenej koncepcie, vychádzajúcej z metód vyučovania cudzích jazykov. Ide vlastne o hravú učebnicu, ktorá je určená skôr na výučbu v rodine, školskom klube.