Na horúcej stope - Friedrich, Joachim, 1953- (4 1/2 priateľa, 1996)
Operácia Tučná Berta a Beckmannov pes sa nezabudnuteľne zapíše do histórie detektívnej kancelárie Kalle a spol. Veľký šéfdetektív na škole neprijíma do nej hocikoho. Steffi sa to podarilo vďaka počítaču a Friedhelm sa vyznamenal, keď tajne špehoval učiteľku biológie v zemepisnom kabinete. Karsten, prezývaný Reďkovka, by sa tiež rád stal Kalleho spoločníkom, ale nenatrafil zatiaľ na nijaký prípad. Situácia sa razom obráti, keď na prechádzke s maličkým Bastim objaví v lese jaskyňu a v nej mapu pokladu a zlatú mincu.