Na Aljaške som ja cárom : (In Alaska bin ich Zar) - Meissner, Hans Oto (Svetom, 1981)
Tento nemecký autor je známy svojimi dielami z oblasti objavných ciest. V tejto knihe zavítal na Aljašku a opísal životné osudy Alexandra Andrejeviča Baranova - objaviteľa a dobyvateľa Aljašky, cárskeho gubernátora bývalej Ruskej Ameriky. Z obsahu: Sibírska predohra, Cársky kuriér, Lovci kožušín z Kodiaku, Veľký Tonjon, Veľká cesta na juh, Divosi zapália sitku, Hviezda Kalifornie....