Polda a jeho soudce - Frýbová, Zdena, 1934-2010 (Šulc a spol, 1996)
Kniha nadväzuje na román Polda. Je obrazom súčasnej kriminality na poli rozsiahlych bankových machinácií a podvodov, od ktorých sa odvíjajú i vraždy. V štylizovanej podobe sa v románe odrážajú zločiny, ktorými sa masmédiá intenzívne zaoberajú. Je tu i brilantná štúdia premien partnerskej lásky v hystérii a pomstychtivé nepriateľstvo.