Nielen pyramídy : (Nie tylko piramidy) - Michalowski, Kazimierz (Periskop, 1977)
Kniha nie je históriou egyptského umenia. Jej cieľom je poskytnúť čitateľovi kľúč na pochopenie a ocenenie hodnoty tohto umenia. Preto autor v knihe rozoberá každé obdobie komplexne a jeho charakteristické črty zvýrazňuje na príkladoch všetkých druhov umenia.