Prérijní a pralesní Indiáni - Zachar, Lev: 1946-1994; Zelený, Mnislav: 1943-; Jamrichová-Vančová, Ružena: 1918-2009; Zachar, Lev: 1946-1994; Zelený, Mnislav: 1943-; Červeňanský, Mikuláš: 1939-2005; Coppens, W.; Krejča, Aleš: 1941- (Bratislava Mladé letá, 1985)
Obraz života prérijných a pralesných Indiánov dokresľuje množstvo pôvodných farebných a čiernobielych fotografií Mnislava Zeleného, kresieb Leva Zachara a dokumentárnych reprodukcií. Kto chce poznať pravdu o Indiánoch, o ich skutočnom živote a osudoch, určite siahne po tejto encyklopedickej knihe so záujmom.
Výber odbornej literatúry o pralesných Indiánoch. Výber populárno-vedeckej a náučnej literatúry o pralesných Indiánoch. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: dejiny ameriky; antropológia; etnografia; Indiáni - prérijní - pralesní; život indiánov; Zachar, Lev (slovenský archeológ a historik, autor publikácií z odboru. * 1946 Slovensko - 1994 Slovensko); cestopisy; Krejča, Aleš (český maliar, grafik, ilustrátor. * 02.03.1941 v Prahe, Česko -); Amerika - severná; výklady populárno-náučné; Amerika - severná; pre čitateľov od 13 rokov; Červeňanský, Mikuláš (slovenský reštaurátor a múzejník. * 1939 Slovensko - 2005 Slovensko); Jamrichová-Vančová, Ružena, istý čas aj Brtáňová (bola slovenská kultúrna pracovnička a prekladateľka z francúzštiny, poľštiny a ruštiny, ktorá vyrástala a prežívala život v rodine s bohatými kultúrnymi tradicami Stodolovci, Vančovci . * 03.03.1918 Slovensko - 22.12.2009 Slovensko)