Dejiny umenia: Pre stredné odborné učilištia a stredné školy pre pracujúcich - Thiry, Karol, 1937-; Rosmány, Karol, 1937- (Bratislava Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1983)
Učebnica Dejiny umenia je stručným prehľadom dejín architektúry, výtvarného umenia a úžitkovej tvorby od najstarších čias až po súčasnosť. Jej obsah je usporiadaný tak, aby vyhovoval nielen potrebám škôl, pre ktoré je určená, ale aby po nej siahli aj tí, ktorí chcú v skrátenej forme získať správnu orientáciu v jednotlivých historických etapách výtvarného umenia, poznať najznámejšie historické pamiatky a osobnosti umenia u nás i vo svete.
Literatúra.
Keywords: dejiny umenia; výtvarné umenie; architektúra; maliarstvo; sochárstvo; maliarstvo; remeslá; historické pamiatky; ochrana pamiatok; životné prostredie; učebnice stredoškolské