Tiché biele steny - Rákay, Anton, 1925-2013 (Edícia slovenských bestsellerov, 1995)
Z lekárskeho prostredia vysokohorského sanatória tematicky čerpá autorov román Tiché biele steny. Je to generačná výpoveď o päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch, ktorých politická perfídnosť sa veľmi konkrétne premietla aj na lekárske pracoviská, v tomto prípade do zápasu kolektívu lekárov s tuberkulózou.