Baiyun alebo Družobná spoločnosť - Muschg, Adolf (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1985)
Príbeh sa odohráva koncom sedemdesiatych rokov v Číne, kam príde na oficiálnu návštevu osemčlenná delegácia rozličných švajčiarskych odborníkov. Cestou po šírej krajine, ktorou ich vedú domáci sprievodcovia a tlmočníci, sa majú oboznámiť s novými vymoženosťami a tendenciami čínskeho hospodárstva a poľnohospodárstva, so starou kultúrou a rozličnými pamiatkami. Jednotliví členovia delegácie sa však nezameriavajú len na poznávanie cudzej krajiny, ale postupne sa sústreďujú čoraz väčšmi na seba. Drobné nedorozumenia, vznikajúce v ich úzkom kruhu, a najmä náhla smrť, alebo vražda, vedúceho ich delegácie vyvolajú medzi nimi konflikty, pri ktorých vyjde najavo, že ani jedna zo zdanlivo vyhranených osobností sa nespráva tak, ako od nej očakávajú ostatní. Do kriminálnej zápletky s cestopisným rámcom autor vnáša veľa psychologických momentov, ktorými nielenže zvyšuje napínavosť fabuly, ale aj odhaľuje tienisté a slabé stránky svojej domácej spoločnosti.