Horká chuť lásky - Oľha, Štefan, 1936-2009; Štammová, Emília (Križovatky, 1980)
Autori svoje rozprávanie na tému pohlavných chorôb, ich šírenia, možnosti nákazy a prevencie dokumentujú príkladmi z praxe a komentujú ich v kapitolách, ktoré majú širší ako výlučne praktický ráz. Publikácia je populárny a čitateľsky zaujímavý výklad problému venerických chorôb od najstarších čias ich vzniku až po súčasnosť.