Manželstvá a nevery - Oates, Joyce Carol, 1938- (Malá edícia svetových autorov, 1985)
V tomto výbere sa autorka zaoberá najmä citovým svetom hrdinov a hrdiniek, mladých i starších Američanov, ktorých život sa nejakým spôsobom zauzlil či zauzľuje - hľadajú zmysel života i sami seba, veľký či aspoň opravdivý cit, a zväčša to nenachádzajú, pretože sami nie sú schopní hlbších citov a porozumenia...