Manželstvá a nevery - Oates, Joyce Carol, 1938-; Hanáková, Gabriela (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1985)
V tomto výbere sa autorka zaoberá najmä citovým svetom hrdinov a hrdiniek, mladých i starších Američanov, ktorých život sa nejakým spôsobom zauzlil či zauzľuje - hľadajú zmysel života i sami seba, veľký či aspoň opravdivý cit, a zväčša to nenachádzajú, pretože sami nie sú schopní hlbších citov a porozumenia...
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; psychologické poviedky; próza; Oates, Joyce Carol (americká spisovateľka, poetka a dramatička. Za novelu them získala roku 1969 National Book Award, na ktorú bola ešte osemkrát nominovaná. Trikrát bola tiež nominovaná na Pulitzerovu cenu, nikdy ju však nezískala. *16.06.1938 Lockport, New York, USA -); americká literatúra - texty