Zlatňanka - Ondriš, Ladislav (Slovenský spisovateľ, 1984)
Rozprávanie Ladislava Ondriša v zaujímavej mozaike zachytáva atmosféru života malého slovenského mesta na pozadí najvýznamnejších okamihov našich moderných dejín