Grécke dejiny : (Historia Graeca) - Xenofón: okolo r. 430-355 pred n.l (Zlatý fond svetovej literatúry, 1985)
Vo svojich dejinách zachytil Xenofón ekonomickú, politickú a vojenskú situáciu klasických gréckych mestských štátov v rokoch 411-362 pred n. l., kedy dochádza k boju o nadvládu nad gréckym svetom. Okrom Gréckych dejín obsahuje zväzok dva ďalšie spisy O štátnych príjmoch a Lakedaimonské zriadenie.