Starověké Řecko: Čítanka k dějinám starověku : (Drevňaja Grecija: kniga dla čtenija) - Zlatkovská, T.D; Kallistova, D.P; Štajerman, E.M; Julkinová, O.N; Filippovova, O.V; Botvinnik, M.N (Státní pedagogické nakladatelství, 1976)
Čítanka k dejinám starověku. Autoři sa pri spracovaní témy opierali o staroveké pramene najrôznejšie povahy: Homér, Herodetos, Thukydides, Aristofanes, Xenofón, Plutarchos ai. Niekde, kde pramene chýba, autori príbeh rekonštruovali, napr: Aténsky otrok.