Admirál a gejša - Pikuľ, Valentin Savvič, 1928-1990 (Naše vojsko, 1986)
Román v dvoch dejových líniách opisuje životný príbeh admirála a posledného desaťročia cárskeho vojnového námorníctva, vrátane jeho tragického konca v rusko-japonskej vojne v námornej bitke pri Cušime.