Moje pamäti (V pazúroch gestapa) - Karvaš, Imrich, 1903-1981 (Pamäti, 1994)
Imrich Karvaš Sám opísal časť svojho života. V roku 1994 vyšla knižne jeho autobiografia Moje pamäti s podtitulom V pazúroch gestapa. Strašné zápisky o utrpení nielen osobnom, ale ešte väčšmi o utrpení spoluväzňov zakončil rozprávaním o udalostiach v roku 1945. V predposlednej vete knihy napísal:" Tu sa končí jedna etapa môjho života a začína sa druhá, ktorá však priniesla tiež plno utrpení pre mňa i pre rodinu." Na túto vetu nadväzujú spomienky jeho syna Milana Karvaša, triezve a nepatetické, aj keď plné dramatických faktov. Nezaslúžia si zabudnutie.