Moje pamäti (V pazúroch gestapa) - Karvaš, Imrich, 1903-1981 (Bratislava NVK International, 1994)
Imrich Karvaš Sám opísal časť svojho života. V roku 1994 vyšla knižne jeho autobiografia Moje pamäti s podtitulom V pazúroch gestapa. Strašné zápisky o utrpení nielen osobnom, ale ešte väčšmi o utrpení spoluväzňov zakončil rozprávaním o udalostiach v roku 1945. V predposlednej vete knihy napísal:" Tu sa končí jedna etapa môjho života a začína sa druhá, ktorá však priniesla tiež plno utrpení pre mňa i pre rodinu." Na túto vetu nadväzujú spomienky jeho syna Milana Karvaša, triezve a nepatetické, aj keď plné dramatických faktov. Nezaslúžia si zabudnutie.
Keywords: pamäti vojnové; autobiografie; druhá svetová vojna; gestapo; dejiny; r. 1939- r. 1945; Karvaš, Imrich (slovenský národohospodár, právnik, vysokoškolský pedagóg, prvý guvernér Slovenskej národnej banky. * 25.02.1903 Varšany, dnes Kalinčiakovo, Levice - ć 20.02.1981 Bratislava); memoáre; Slovensko; Slovensko