Gangsterská balada - Pohronský, Ján; Vrabec, Ján, 1959-; Chrásteková, Libuša (Martin Osveta, 1988)
Gangsterská balada sa odohráva v období buržoáznej ČSR počas hospodárskej krízy a je určená dospievajúcej mládeži, ale aj dospelým, ktorým nie je ľahostajný osud opustených detí.
Pre čitateľov od 15 rokov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; sociálne romány; próza; ČSR - buržoázna; slovenská literatúra - texty; ČSR - buržoázna; pre čitateľov od 15 rokov