Prvý Američan: Záhada pôvodu Indiánov : (Der erste Amerikaner) - Ceram, C.W.: 1915-1972; Marek, Kurt Wilhelm: 1915-1972 (Periskop, 1978)
Záhada pôvodu Indiánov. Známy autor románov o archeológii tentokrát odkrýva pred nami priebeh postupného objavovania najstarších dejín severoamerického kontinentu. Archeológia Nového sveta má niektoré z nášho pohľadu nezvyklé črty, ktoré vyplývajú zo zvláštností vývoja americkej vedy a z faktu, že človek sa tu vyvíjal tisíce rokov izolovane....