Liečiteľ koní : (The horse whisperer) - Evans, Nicholas, 1950- (Slovenský spisovateľ, 1996)
Príbeh známeho spisovateľa je zasadený do fascinujúceho prostredia Montany, kde sa vysoko položené náhorné planiny stretajú s masívnou horskou hradbou Skalnatých hôr. Tu sa odohrajú udalosti, ktoré navždy zmenia osudy hrdinov.