7 a 37 divov sveta (7 i 37 čudes) - Možejko, Igor Vsevolodovič: 1934-2003; Bulyčov, Kirill: 1934-2003; Mojžiš, Ján; Števčeková, Daniela (Bratislava Obzor S.l. , b.t. [vyd.], 1982)
Okrem svetoznámych siedmich divov sveta sa nám v knihe predstavia ďalšie zvláštne, záhadné, tajomné, nádherné skvosty svetovej architektúry i ľudského umu - Hadramaut, jaskyne Kappadokie, chrám Šáh-i Zinda, mrakodrapy pre duše mŕtvych, jedinečné mesto Pugam s päťtisíc chrámami, zlaté bane kráľa Šalamúna a pod. Poslaním knihy je poskytnúť čitateľovi predstavu o rozmanitosti a bohatstve orientálnych kultúr a ich neobyčajne významnom mieste v dejinách ľudstva
Z obsahu: Prvých sedem divov sveta. Blízky východ a Stredná Ázia. Afrika. India a Srí Lanka. Juhovýchodná Ázia a Ďaleký východ.
Spoluvydavateľ Mir, Moskva. Tlač v ZSSR.
Keywords: krajiny staroveké; dejiny civilizácie; dejiny kultúry; pamiatky kultúrnohistorické; zemepisné zaujímavosti; Možejko, Igor Vsevolodovič, pseudonym Kirill Bulyčov (bol ruský doktor historických vied, orientalista a spisovateľ sci-fi pre mládež. Najslávnejší je jeho cyklus Alenčiných dobrodružstiev. * 18.10.1934 Moskva, Rusko - 05.09.2003 Moskva, Rusko); architektúra historická; r. 652; divy sveta; faktografická literatúra; Bulyčov, Kirill, vlastným menom Igor Vsevolodovič Možejko (bol ruský svetoznámy spisovateľ, doktor historických vied. Jeho manželka sa volá Kira a matka bola rodená Bulyčovová, preto Kir Bulyčov. * 18.10.1934 Moskva, Rusko - 05.09.2003 Moskva, Rusko); sedem divov sveta; Ázia; Afrika; Ázia; Afrika