Temná aréna (The Dark Arena) - Puzo, Mario, 1920-1999; Kořínek, Otakar, 1946- (Bratislava Tatran, 1980)
Dej románu sa odohráva v Nemecku, presnejšie v časti porazeného Nemecka, ktorú okupovali Američania. Sem sa vracia po vojne mladý americký vojak Walter, lebo ho sem priťahuje láska k Nemke Helle. Spočiatku sa nevie zbaviť pocitu nadradenosti víťaza k porazenej, ale dramatické okolnosti zmenia jeho postoj...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; povojnové romány; romány o láske; próza; americká literatúra - texty; Puzo, Mario (americký spisovateľ a filmový scenárista. Preslávili ho fiktívne príbehy o mafii, najmä kniha Krstný otec, 15.10.1920 New York, USA - 02.07.1999 Bay Shore, New York, USA); Nemecko; Nemecko