Sicílčan (The Sicilian) - Puzo, Mario, 1920-1999; Žáryová-Brandoburová, Magda, 1927-2009; Rosmány, Karol, 1937-; Juríčková, Viera (Bratislava Smena, 1987)
Románu z prostredia sicílskej mafie. Milý, bezstarostný mládenec Salvatore Giulian sa náhle zmení pri jednej roztržke s karabiniermi. Založí bandu, ktorá prepadáva bohatých a obdarúva chudobných...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; mafia sicílska; Sicília (Taliansko); Puzo, Mario (americký spisovateľ a filmový scenárista. Preslávili ho fiktívne príbehy o mafii, najmä kniha Krstný otec, 15.10.1920 New York, USA - 02.07.1999 Bay Shore, New York, USA); sicílska mafia; próza; americká literatúra - texty; Žáryová, Magda ( prekladateľka umeleckej literatúry, ktorá sprostredkovala slovenským čitateľom diela významných amerických a britských autorov. * 22.02.1927 Bratislava, Slovensko - 31.01.2009 Bratislava, Slovensko); Sicília (Taliansko)