Profesorova dcéra - Read, Piers Paul (Štafeta, 1977)
Univerzitný profesor Henry Rutledge, syn milionárskej rodiny, prednáša teóriu politických vied na Harvardskej univerzite, je ženatý, má dve dcéry Louisu a Lauru. Americká spoločnosť prechádza v polovici šesťdesiatych rokov búrlivým vývinom - vraždy Kennedyho, vietnamská vojna, rozklad hospodársky i mravný - ktorý sa premieta i do profesorovej rodiny. Rutledge s hrôzou zisťuje, že mu je manželka neverná s jeho +najlepším priateľom+ senátorom Billom Laughlinom, staršia dcéra Louisa odchádza študovať na vysokú školu do Kalifornie, kde sa dostane do spoločnosti hippies a beatnikov a najmladšej dcére hrozí, že sa stane narkomankou. Všetky životné istoty a hodnoty, na ktorých profesor dovtedy staval, sa rúcajú a nútia ho, aby sa zamýšľal nad sebou, nad svetom okolo neho, aby pristúpil k prehodnoteniu všetkých hodnôt. Popud na to mu dávajú i študenti z jeho seminára, z ktorých malá hŕstka sa rozhodne prejsť od teórie k praxi - individuálnym teroristickým aktom...