Foiničané : (Il mondo dei Fenici) - Moscati, Sabatino: 1922-1997 (Stopy-fakta-svědectví, 1975)
Sabatino Moscati, vynikajúci bádateľ v oblasti starovekých kultúr, zoznamuje čitateľa s najnovšími výskumami foinické civilizácie, konfrontuje ich so staršími nálezmi a správy starovekých spisovateľov. Na základe týchto údajov rekonštruuje súhrnne a seriózne dejiny a život kedysi slávneho národa moreplavcov.