Víťazný oblúk - Remarque, Erich Maria, 1898-1970 (Máj, 1974)
Paríž v predvečer vpádu nacistických vojsk. Nemecký emigrant, antifašista doktor Ravic, vynikajúci chirurg, tu môže vykonávať svoju profesiu len ilegálne. Žije bez dokumentov, zo dňa na deň, prenasledovaná úradmi, a má už len jedinú túžbu: nájsť gestapáka, ktorý kedysi dohnal k smrti jeho snúbenicu...