Víťazný oblúk - Remarque, Erich Maria, 1898-1970; Kubišová, Zuzana; Bombová, Viera, 1932- (Bratislava Smena, 1974)
Paríž v predvečer vpádu nacistických vojsk. Nemecký emigrant, antifašista doktor Ravic, vynikajúci chirurg, tu môže vykonávať svoju profesiu len ilegálne. Žije bez dokumentov, zo dňa na deň, prenasledovaná úradmi, a má už len jedinú túžbu: nájsť gestapáka, ktorý kedysi dohnal k smrti jeho snúbenicu...
Keywords: romány autorské; politické romány; vojnové romány; spoločenské romány; druhá svetová vojna; próza; Remarque, Erich Maria, vlastným menom Erich Paul Remark (nemecký spisovateľ, 22.07.1898 Osnabrück, Nemecká ríša ľ ć 25.09.1970 Locarno, Švajčiarsko); nemecká literatúra - texty