Na Prašivú sa dívam: K 20 výročiu oslobodenia ČSR - Rís, Ján Vladimír (Rozkvet, 1965)
Rísova kniha vhodne doplní poznatky o Povstaní u sarších čitateľov, ktorí sa na hlavné deje Povstania pamätajú z vlastných skúseností, ale má mnoho čo povedať i mladšej generácií, dospievajúcej mládeži, ktorej pomôže utvoriť si jasnejší obraz o tom, čo prežili a obetovali za našu slobodu ich otcovia a starší bratia.