Kolíska : (The cradle will fall) - Higgins-Clark, Mary, 1927- (Zelená knižnica, 1996)
Katie DeMaiová pracuje v úrade štátneho zástupcu. Zaoberá sa vyšetrovaním záhadných úmrtí. Zhodou nešťastných náhod má autonehodu a musí cez noc zostať v nemocnici, kde k týmto prípadom dochádza. Prenasleduje ju tu zvláštny sen, ktorý do vyšetrovania podivuhodne zapadá. Jej ošetrujúcim lekárom je doktor Highley. Katie postupne zistí, že lekár je zradný psychopat, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou zabil svoju ženu, aby mohol zdediť jej rozsiahli majetok. Rafinovane sa zbavuje i pacientiek. Práve tú noc, kedy odvážal mŕtvolu jednej z nich, zahliadol Katie v okne nemocničnej izby. Predstavuje pre neho náhlu hrozbu, s ktorou je potrebné sa rýchlo vysporiadať. A Katie má u neho podstúpiť gynekologický zákrok. Doktor pripravuje všetko k tomu, aby ho neprežila...