Intenzívna starostlivosť : Príbeh zdravotnej sestry - Heron, Echo (Slovenský spisovateľ, 1996)
V príbehu z lekárskeho prostredia sa tentoraz autorka zamerala na osudy mladej ženy, ktorá trávi svoj život v najnáročnejšom povolaní - je sestrou v jednotke intenzívnej starostlivosti. Popri tvrdej drine, stáva sa dôverníčkou a poradkyňou pacientov postihnutých najkrutejším údelom. Napriek tvrdým pracovným podmienkam, rodinným problémom, nie najšťastnejšie skúsenosti s mužmi - a mnohým dezilúziám, aké v nej vyvoláva aj neprofesionálny prístup niektorých lekárov, nestráca odvahu bojovať so životom a smrťou.