Tri mentolové lízanky - Sabatier, Robert, 1923-2012; Hirnerová, Oľga, 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1986)
Voľné pokračovanie románu Švédske zápalky. Po matkinej smrti hlavný hrdina osirel, domovom sa mu stala ulica. Cez chlapcove dotyky s novými vecami a ľuďmi, ktorí sa ho ujali vnikáme do Paríža tridsiatych rokov...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; Sabatier, Robert (francúzsky spisovateľ. Písal romány, eseje, zbierky aforizmov a básní. Nar. 17.08.1923 z Paríž, Francúzsko -); chlapčenské romány; próza; francúzska literatúra - texty