Quo vadis? : (Quo vadis?) - Sienkiewicz, Henryk, 1846-1916 (Svetoví klasici, 1966)
Román preložený do 40 jazykov... Jeden z najlepších a najpredávanejších historických románov svetovej literatúry. "Epická sága lásky, odvahy a oddanosti v časoch cisára Nera".