Pravidlá cestnej premávky a skúšobné testy: Vyhláška č. 100/1975 Zb. a niektoré ustanovenia vyhlášky č. 41.1984 Zb - Ryska, Václav; Hajer, Josef (Alfa, 1988)
Učebnica má byť základnou pomôckou pre právne posudzovanie znalostí pravidiel cestnej premávky, vydaných uvedenou vyhláškou. Preto jej podstatná časť tvorí doslovné znenie a výklad pravidiel cestnej premávky (vrátane dopravných značiek a zariadení) a niektoré súvisiace ustanovenia vyhlášky Federálneho ministerstva dopravy č.90/1975 Zb. o podmienkach prevádzky vozidiel na pozemných komunikáciách. Učebnica je určená predovšetkým žiadateľom o vodičské oprávnenie ktorejkoľvek skupiny. Rozdelená je do trinástich lekcií, ktoré vychádzajú z programu vyučovania a praktického výcviku v autoškolách.