Grécky poklad: Životopis objaviteľa Tróje Henryho Schliemanna : (The Greek Treasure) - Stone, Irving, 1903-1989 (Máj, 1978)
Román z histórie archeológie. Hrdinami príbehu sú manželia Henry a Sofia Schliemannovci, objavitelia Tróje a Mykén...