Mýlka neplatí - Čepčeková, Elena, 1922-1992 1922-1992 (Mladé letá, 1964)
Heda, mladé dievča sa rozhoduje pre svoje budúce povolanie. Postupne sa zrieka svojich falošných predstáv o úspechoch v láske, vymaňuje sa z matkiných snobských názorov o povolaní, bolestne sa vyrovnáva s rozchodom rodičov ako aj so stratou prvého milého. Po trpkých skúsenostiach sa vracia na školu, z ktorej nedávno s takou vzburou odišla.