Tretí venček : (To trito stefani) - Tachtsis, Kostas, 1927-1988 (Luk, 1984)
Autorov román v mnohom pripomína ságu. Je to strhujúce rozprávanie bez časového ohraničenia o boji starého s novým, o boji pokroku s retardujúcimi prvkami v živote Grékov.