Tretí venček (To trito stefani) - Tachtsis, Kostas, 1927-1988; Gavora, Ivan (Bratislava Tatran, 1984)
Autorov román v mnohom pripomína ságu. Je to strhujúce rozprávanie bez časového ohraničenia o boji starého s novým, o boji pokroku s retardujúcimi prvkami v živote Grékov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; sociálne romány; próza; grécka literatúra - texty; Grécko; Grécko