Krížová cesta 1: Sestry - Tolstoj, Aleksej Nikolajevič, 1883-1945 (Členská knižnica Pravda, 1977)
Ktosi nazval Krížovú cestu Tolstého "duchovnou biografiou". Naozaj, na jednej strane je síce rozľahlým eposom ciest ruskej inteligencie k revolúcii a v revolúcii na pozadí krížovej cesty celého Ruska k jasnejším perspektívam: no súčasne sú príbehy štvorice jej protagonistov aj komplexným umeleckým stvárnením autorových životných blúdení, historicky podmienenou a osobne prebolenou odpoveďou eticky supersenzibilného subjektu na kľúčové morálne otázky čias.