Moja láska Estrellita : (The Carreta, Hill and Wang) - Traven, Bruno: asi 1882-1969 (Máj, 1975)
Hrdinom, symbolickým predstaviteľom mexických Indiánov je tu mladý Andrés Ugaldo, ktorý putuje s veľkou dvojkolesovou károu, naloženou tovarom svojho bohatého pána, po celom Mexiku, vystavený stovkám nástrah a nebezpečenstiev...