My z internátu - Tkač, Dmytro (Jantár, 1975)
Aj internát je miestom, kde sa ako na modernej križovatke osudov a túžob stre1távajú mladí ľudia so svojimi načatými životmi. Láskou vstupujú do dní šťastia i strastí, prácou zasa realizujú odveký sen človeka o lepšej spoločnosti. Citlivo sa formujú charaktery postáv v konfrontácii so skutočnosťou Ś často zraňujúcou, no i očisťujúcou a povznášajúcou.