My z internátu - Tkač, Dmytro; Andričík, Juraj, 1937- (Bratislava Obzor, 1975)
Aj internát je miestom, kde sa ako na modernej križovatke osudov a túžob stre1távajú mladí ľudia so svojimi načatými životmi. Láskou vstupujú do dní šťastia i strastí, prácou zasa realizujú odveký sen človeka o lepšej spoločnosti. Citlivo sa formujú charaktery postáv v konfrontácii so skutočnosťou Ś často zraňujúcou, no i očisťujúcou a povznášajúcou.
Keywords: romány autorské; študentské prostredie; próza; ukrajinská literatúra - texty; Andričík, Juraj (slovenský básnik, prekladateľ a rozhlasový redaktor. * 28.04.1937 Bežovce, Slovensko -)