Na západe nič nového : (Im Westen nichts Neues) - Remarque, Erich Maria, 1898-1970 (Smena, 1966)
Svetoznámy príbeh siedmych spolužiakov, ktorí nasadzovali svoje životy v nezmyselných bojoch netušiac, že z hrozného vojnového besnenia pre nich už niet návratu.