Čudná hra : (Drôle de jeu) - Vailland, Roger, 1907-1965 (Máj, 1985)
Román z protifašistického odboja francúzskych intelektuálov za 2. sv. vojny, autor v ňom rozvinul mimoriadne pútavú drámu lásky a nenávisti, zodpovednosti a zrady, hrdinstva a zbabelosti...