Čudná hra (Drôle de jeu) - Vailland, Roger, 1907-1965; Škanderová, Lea; Brun, Róbert, 1948-; Štuková, Ľubica; Horváthová, Marica (Bratislava Smena, 1985)
Román z protifašistického odboja francúzskych intelektuálov za 2. sv. vojny, autor v ňom rozvinul mimoriadne pútavú drámu lásky a nenávisti, zodpovednosti a zrady, hrdinstva a zbabelosti...
Doslov: Roger Vailland a obraz doby v jeho románovom diele (Lea Škanderová).
Keywords: romány autorské; vojnové romány; psychologické romány; spoločenské romány; próza; francúzska literatúra - texty